 
 
  De her fiskefrikadeller passer perfekt til pommes frites og er så lækre, at børnene og du selv glemmer alt om fiskestave - det skal prøves
  Til 4 personer. Tilberedning:
50 min. 
 
# Ingredienser
600 g sejfilet 
2 æg (delte) 
3 spsk rasp 
2 tsk sød sennep 
150 g cremefraiche (38 %) 
6 spsk mælk 
2 tsk stærk sennep 
1 spsk dild (fint snittet) 
salt og peber 
sukker 
6 spsk kartoffelmospulver 
2 spsk olie 
 
* Tilberedning
1. Hak sejfileterne a to gange i en foodprocessor. 
Bland den hakkede fisk i en skål med æggehvide, rasp og 1
tsk sød sennep. 
Form 16 små frikadeller og stil dem i fryseren i 10
minutter. 
 
2. Cremefraiche, 5 spsk mælk, 2 tsk stærk sennep, 1
tsk sød sennep og dild røres sammen og smages til med salt, peber og lidt
sukker. 
 
3. 2 æggeblommer røres med 1 spsk mælk. 
Frikadellerne vendes heri og derefter i
kartoffelmospulveret. 
På en slip let-pande steges fiskefrikadellerne i olie ved
middelvarme i 3-4 min på hver side. 
Serveres med saucen og pommes frites. 
 
Energi pr. portion: 35 g protein, 22 g fedt, 20 g kulhydrater
= 418 kcal (1752 kJ) 
 
Se en god opskrift på fritter i friture HER 
og en god opskrift på fritter i ovn HER 
 
 
GYLDEN SKORPE 
Trick: Vend først fiskefrikadellerne i æg, og panér dem
derefter med kartoffelmospulver. 
Det giver en fantastisk skorpe. 
 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.