Logo

Citronsabayone - Let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronsabayone - Let og godt 

 
Her får du sabayone i flere spændende udgaver. Fx Citron-basilikumsabayone, Rom-citronsabayone, Citronsabayone med likør eller Brombærsabayone
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 15 min. 4 personer.

 
# Ingredienser
2 økologiske citroner
180 g melis
3 æg
lyserøde småkager (Reims-kager)

 
* Tilberedning
Tag skrællen af 1 citron. Skær den i tynde strimler.
Kom dem i en stor gryde, og dæk dem med koldt vand.
Bring det i kog. Hæld vandet fra, og skyl dem med koldt vand.
Kom dem tilbage i gryden med 1 dl vand og 30 g sukker.
Kog dem for lav varme under omrøring, indtil vandet er helt fordampet.
Stil dem til side.

 
Skil æggehviderne fra æggeblommerne.
Pisk blommerne sammen med resten af sukkeret,
indtil massen bliver klar og mousse-lignende.
Tilsæt citronsaften.
Hæld blandingen i en gryde, og kog den for svag varme
under konstant omrøring ca. 15 min.
Blandingen skal blive tykkere og næsten fordoble i størrelse.
Lad den køle en smule af.

 
Pisk æggehviderne til stive toppe, og vend dem i blandingen.
Hæld det i glas, og lad dem stå koldt i 2 timer.
Pynt med kandiseret citronskal


Citronsabayone - Let og godt


Serveres med småkager til, fx lyserøde Reims-kager.

 
Citron-basilikumsabayone
Pisk og opvarm 4 æggeblommer med 100 g melis,
revet skal af ½ citron og 3 finthakkede basilikumblade.
Kog der indtil blandingen fordobler sin størrelse.
Når den er kold, tilsættes ½ dl flødeskum.

 
Rom-citronsabayone
Pisk 5 æggeblommer med 150 g melis og 1 nip vaniljesukker.
Tilsæt 1 dl mørk rom og 1 dl citronsaft.
Opvarm det under omrøring, indtil sabayonen er tyk
og mousselignende

 
Citronsabayone med likør
Pisk æggeblommer, citronskal og melis. Tilsæt orangelikør.
Lad det blive tykkere for svag varme.
Tilsæt 1 dl flødeskum, når det er koldt.

 
Brombærsabayone
Tilsæt 2 dl sauternes dessertvin til 5 æggeblommer
pisket med 150 g melis og brombærsaft.
Opvarmet 15 min i vandbad.

 
INFO: Sabayonne er en skøn dessert der oprindeligt er lavet af fileteret appelsin, som med fordel kan serveres med en god kugle vaniljeis.
Sabayonne | let og godt på Kogebog.dk 💘

 
Se alle de bedste opskrifter med  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Tilbehør  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her