Logo

Min bedste roastbeef

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Min bedste roastbeef 

En saftig roastbeef med et dække af friskkværnet sort peber og finthakket persille bliver den perfekte søndagsmiddag. Tyksteg eller inderlår er de bedste stykker til denne form for tilberedning.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. 8 portioner

 
#Ingredienser
1 kg oksetyksteg eller inderlår
3 tsk groft knust eller friskkværnet sort peber
1 dl hakket persille
2 spsk hakket purløg
1 tsk tørret estragon

 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Gnid den knuste peber jævnt over kødet.
Pres let, så det sidder fast.

 
2. Bland persille, purløg og estragon godt i en skål.
Læg urteblandingen i et jævnt lag på en tallerken eller
på et stykke bagepapir.

 
3. Læg kødet oven på urterne.
Rul kødet i urterne og pres let på kødet, så også urterne sidder fast.
Snør kødet med 5 cm mellemrum med kødsnor på langs af kødet.

 
4 Læg kødet på en grillrist oven på en bageplade eller lignende.
Anvend et stegetermometer og lad kødet stå i ovnen til
termometeret viser ca. 50 °C, så er kødet stadig rødt.
Vil du have det mediumstegt skal kødet stå i ovnen i ca 30 min
og termometeret skal vise 60 °C.

 
5. Læg kødet på et skærebræt og lad det hvile dækket med
aluminiumsfolie ca. 15 min.
Så samler kødsaften sig og løber ikke ud, når du skærer i kødet.
Fjern snoren og skær kødet i tynde skiver.
Server straks.

 
VARIATION
Roastbeefen kan også serveres kold.
Skær da kødet i tynde skiver og anvend det til fint smørrebrød
eller i en god salat.
Roastbeefen holder sig 2-3 dage på køl, hvis du dækker den
med plastfilm eller lignende.

 
Tips:


Min bedste roastbeef 

Drys krydderurterne ud på en tallerken eller
på et stykke bagepapir.
Læg kødet ovenpå, rul og tryk, så det bliver helt
dækket. Så får du et jævnt lag.


Min bedste roastbeef 

Snør kødet med kødsnor, så beholder kødstykket sin form.
Bind ikke for stramt, så undgår du, at kødsaften presses ud.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 162 = kj 680
Kulhydrat O g Protein 27 g Fedt 6 g (33%) Fibre 0 g

 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.057 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her