 
 
   
Forret. Arbejdstid: 25 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Østerscocktail
24 friske østers 
1½ dl (tør) hvidvin 
 
Dressing:
75 g mayonnaise 
½ dl siet østerslage 
3-4 spsk fløde 
2 spsk fintklippet purløg 
paprika, salt og peber 
1 salathoved 
lidt dild 
Portionsglas 
*
Sådan laves Østerscocktail
1. Åbn østerserne over en skål, så østerssaften opsamles. 
Si saften gennem et rent klæde eller et tyndt lag pladevat
lagt i en sigte, så der ikke kommer splinter med fra skallerne. 
Hæld østerssaften i en gryde. Skær østerskroppen fri. 
Fjern evt. »skægget«. Se østers, åbning af og østers. 
 
2. Hæld hvidvinen ned til østerssaften. 
Bring det i kog og tag det fra varmen. 
Kom østerserne i den varme lage, bring den atter i kog og
tag straks østerserne op med en hulske. Læg dem til side. 
Si lagen, mål ½ dl af og lad den blive kold. 
 
Dressing:
3. Rør mayonnaisen sammen med den afkølede lage og fløden. 
Rør purløgen i og smag til med salt, peber og paprika. 
 
Anretning:
4. Fjern de yderste blade af salathovedet. 
Kun de inderste fine hjerteblade skal bruges. 
Skyl dem kort, hvis det er nødvendigt. 
Fordel dem i portionsglassene. 
 
5. Læg 5 østers i hvert glas og fordel dressingen over. 
Pynt med 1 østers og lidt dild og server straks med Flûtes eller
Croûtoner
til. 
 
Tips: Dressingen kan yderligere smages til med
tomatpuré. 
Tomatsmagen må dog ikke dominere. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Østers
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------