Logo

Gåseleverpaté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gåseleverpaté 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Trækketid: ca. 2 timer Ovntid: 45-60 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (4 personer)  

 
# Ingredienser til Gåseleverpaté:
300 g frisk gåselever
1,5 dl (tør) madeira
3 skalotteløg
100 g fersk spæk
100 g skært kalvekød
2 æg
1,5 dl fløde
1 tsk Maizena
2 tsk salt
peber
1 spsk frisk hakket merian eller 1 tsk tørret
1 spsk smør
Til formen: 6-8 tynde skiver spæk
Postejform: 1 l
*
Sådan laves Gåseleverpaté:
1. Befri gåseleveren for evt. mørke aftegninger og årestammer og læg den i en lille skål.
Hæld madeira over og lad leveren trække på et svalt sted et par timer.

 
2. Pil løgene og del dem i kvarter.

 
3. Hak spæk, løg og kalvekød et par gange gennem kødhakkemaskinen.
Rør æggene i, et ad gangen.
Rør fløde og Maizena sammen og bland det i farsen.
Tilsæt så meget madeiramarinade, at farsen bliver lind, og smag til med salt, peber og merian. Rør farsen godt.

 
4. Dup gåseleveren tør og skær den i 1 cm tykke stykker/skiver.
Smelt smørret gyldent på panden og svits leverskiverne et par min. på hver side.
De skal være faste og rosa.

 
5. Sæt ovnen på 175 °C.
Beklæd en postejform med tynde skiver spæk og læg halvdelen af farsen i.
Fordel gåseleverskiverne ned langs midten, og fyld resten af farsen i.
Læg et par spækskiver over.

 
6. Sæt postejen i ovnen og bag den en halv time.
Fjern de øverste spækskiver og bag yderligere 15-20 min.
Så er den gennembagt og skorpen brun.

 
7. Lad postejen køle af, gerne under let pres.
Server Baguette og Cornichons til. Eller ristet landbrød og grøn salat.

 
Tips: Anden fjerkrælever kan tilberedes på samme måde.
Tilsæt evt. en lille dåse trøfler (25 g).
Hak dem fint og kom dem i farsen. Kom også væden fra trøflerne i.
Følg herefter fra pkt. 4.
Kan fryses ubagt. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Gås

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.216 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her