Logo

Sprød kartoffelkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprød kartoffelkage 

En lidt anderledes kartoffelret. Godt til kød eller som selvstændig ret med en sprød salat.

Til denne ret behøver du ikke skrælle kartoflerne. Du sparer tid, og du for tilmed udnyttet de vigtige næringsstoffer, der sidder lige under skrællen.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 45 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
1 kg kartofler
¾ dl olie
2 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk tørret rosmarin

 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Læg bagepapir på en bageplade eller smør en
bradepande med lidt olie.
Pil og hak hvidløgene.

 
2. Bland hvidløg, olie, rosmarin, salt og peber i en skål.
Skrub kartoflerne godt. Skær dem i tynde skiver.
Lad kartoflerne tørre lidt og vend dem derefter i
urte- og olieblandingen.
Læg kartoffelskiverne så de lapper over hinanden
i en cirkelform på bagepladen.
Placer de resterende kartoffelskiver i et andet lag.

 
3. Sæt pladen eller bradepanden i midten af ovnen.
Bag kartoflerne i ovnen i 35-45 min, eller til de er
gyldne og gennembagte.
Løft kartoffelkagen op ved hjælp af 2 stegespader eller
lignende og læg den på et serveringsfad.
Garner med rosmarin og server straks.

 
VARIATION
Du kan også arrangere og bage kartoffelskiverne i en tærteform.
Prøv at erstatte halvdelen af kartoflerne med 600 g zucchini.
Tilbered ellers på samme måde.

 
Sprød kartoffelkage:
Pr. portion: Energi: Kcal 319 = kj 1340
Kulhydrat 41 g Protein 5 g Fedt 15 g (42%) Fibre 4 g
 
Tips:


Sprød kartoffelkage 

Brug en skarp kniv til at få fine, ensartede skiver.
Skal du lave mange kartofler, kan du bruge
foodprocessoren eller en såkaldt mandolin (rivejern).


Sprød kartoffelkage 

Arranger kartoflerne i en cirkel, så de overlapper
hinanden lidt. Brug en gaffel eller fingrene for at
skabe en smuk form.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her