 
 
   
Østershatte kan købes hos næsten alle grønthandlere, og de giver god valuta for pengene. Her
serverer vi østershattene sammen med braisserede grønsager. Ret nemt og lækkert
Tid: ca 25 min.
Retten er fryseegnet uden persille. Holdbarhed ca 4 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
500 g kartofler 
2 gulerødder 
1 spsk smør eller
margarine 
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
½ terning grønsagsbouillon
1½ dl vand 
500 g østershatte 
1 spsk olie 
salt og peber 
1 bdt. persille 
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartofler
og gulerødder. 
Skær dem i store tern. 
 
2. Smelt fedtstoffet
på en pande- og steg grønsagerne nogle minutter. 
 
3. Drys med salt og
peber. Smuldr den halve bouillonterning over og tilsæt vandet. 
 
4. Lad blandingen braisere
ca 10 min. 
 
5. Gør østershattene
i stand. 
Steg dem i olie til
al væden er kogt væk og de er lidt brune. 
Krydr evt. med salt
og peber. 
 
6. Kom østershattene
i grønsagspanden og drys med grofthakket persille. 
 
7. Server med groft
brød, smør og ost. 
 
Tips: 
En evt. rest er god
til frokost. Frys ned, uden persille, i portionspakke, optø og varm den i
mikroovnen. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
 
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
 
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------