Logo

Paneret stegt fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paneret stegt fisk

 

Her kan du se, hvordan en fiskefilet skal paneres og steges på panden til perfektion. Det er også en guide til panering generelt, da du kan skifte rødspætten ud med en anden hel fisk eller fiskefilet.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 15-20 min. Stegetid: 10-15 min for hel fisk. 8-10 min for stykker og fileter. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1¼ kg hel fisk, fx forel, ørred, aborre, rødspætte, søtunge eller anden fladfisk
eller 600 g fiskefileter
1-2 æg
2 dl rasp evt panko (japansk rasp) 
evt 2 dl mel
2 tsk salt og 1 tsk peber
75 g smør
1 citron
1 bdt dild eller persille

 
* Tilberedning
Vend først fisken i sammenpisket æg, derefter i rasp.
Fisken kan dobbeltpaneres, hvis den er meget løs i kødet:
Vend den først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp.

 
Rødspætterne steges i 4-6 min. på hver side i letbrunet smør.
Ved serveringen lægges en citronskive på hver rødspætte og herpå koldt dildsmør.
Kogte kartofler drysset med persille serveres til sammen med en agurkesalat.

 
Paneret og stegt på pande


Paneret stegt fisk  

1. Salt, skyl og tør fisken godt.
Pisk 1 æg godt sammen og vend fisken heri, så æggemassen bliver liggende som en hinde på hele stykket.



Paneret stegt fisk  

2. Vend så fisken i rasp blandet med salt og peber.
Ryst overflødig rasp af.
Steg fisken i smør på panden, vend så lidt som muligt, så fisken ikke går i stykker.

 
Friturestegning af fisk


Paneret stegt fisk


1. Rør 1 dl mel sammen med 1 æggeblomme, 1 dl vand og 1 spsk olie.
Pisk 1 æggehvide stiv og bland den i.
Tør fisken og dyp den i blandingen.


Paneret stegt fisk


2. Opvarm friturefedt eller olie.
Fedtet har den rigtige temperatur når en lille franskbrødsterning bliver gylden på 1 minut.

Kom fisken i, vip den i frituren og tag op med hulske.

 
 Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.836 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her