Logo

Kyllinge- og skinketærte - bedst i Kogebog.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllinge- og skinketærte - bedst i Kogebog.dk 

 
Denne tærte med kylling og skinkekød smager fantastisk og den er nem at lave. Tærten er både god til aftensmad og frokost. Få opskriften her.
Forberedelsestid: 40 min. Kogetid: 1 time. Bliver til en tærte på 20 cm

 
# Ingredienser
Dej:
375 g hvedemel
180 g smør i små tern
0,8 dl iskoldt vand

 
Fyld:
1 kg hakket kyllingekød
½ tsk tørret timian
½ tsk tørret salvie
2 let piskede æg
3 finthakkede forårsløg
2 tsk fintrevet citronskal
1 tsk fransk sennep
0,8 dl piskefløde
100 g finthakket skinkekød
1 ekstra let pisket æg

 
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 180 °C.
Kom mel og smør i en foodprocessor.
Blend det i 20 sekunder, indtil blandingen er fin og smuldret.
Tilsæt næsten al vandet og blend i 20 sekunder, eller
indtil blandingen samler sig.
Vend blandingen ud på en meldrysset overflade og
tryk den sammen, indtil den er glat.
Rul to tredjedele af dejen ud og læg den forsigtigt i
en springform på 20 cm.
Dejen skal komme 2 cm ud over kanten.
Dæk til med plastfolie.
Behold fraskårne dejstykker til dekoration.

 
2. Fyld: Kom kød, krydderurter, æg, løg, citronskal, sennep og
fløde i en stor skål og rør med en ske, indtil det er godt blandet.
Fordel halvdelen af fyldet over dejbunden i formen og
gør overfladen glat.
Kom det hakkede skinkekød og resten af kyllingeblandingen ovenpå.

 
3. Pensl med æg langs dejens inderkant.
Rul resten af dejen ud og læg den ovenpå fyldet.
Pres dejens kanter sammen. Skær kanterne til med en skarp kniv.

 
4. Vend dejkanterne nedad.
Brug pegefingeren til at lave fordybninger rundt langs med inderkanten.
(Se Dekorering af tærter).
Pensl tærtelåget med pisket æg og bag tærten i 1 time, eller
indtil den er gyldenbrun. Server tærten varm eller ved stuetemperatur.


Tips:
Retten kan holde sig i op til to dage i køleskabet i en lufttæt beholder.
Tærten er fremragende til en picnic.
Køl den helt af og sæt den i køleskabet i en lufttæt beholder natten over.
Server tærten med en frisk grøn salat.
 


Kyllinge- og skinketærte - bedst i Kogebog.dk 


Kyllinge- og skinketærte - bedst i Kogebog.dk




Kyllinge- og skinketærte - bedst i Kogebog.dk



Kyllinge- og skinketærte - bedst i Kogebog.dk

 

Se alle de bedste opskrifter med kyllingebryst

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her