 
 
  Der er ingen grund til at gå på restaurant, når det er så let at lave thailandsk mad derhjemme! Prøv denne gode thaiklassiker. Retten laves i wok og er mager. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
 
# Ingredienser
200 g risnudler, også kaldet vermicelli 
3 spsk fiskesauce 
3 spsk hvidvinseddike 
2 spsk sukker 
1½ spsk ketchup 
½ tsk chilipulver 
200 g pillede rejer 
1 bundtforårsløg 
2 fed hvidløg 
2½ dl bønnespirer (1 dåse konserv.) 
1½ spsk ristede sesamfrø 
 
* Tilberedning
1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. 
Lad dem løbe af i et dørslag. 
Bland fiskesauce, vineddike, sukker, ketchup 
og chilipulver. 
Bland det godt. Hvis du piller rejerne selv, 
kan du lade haleskjoldet sidde på til pynt. 
Snit forårsløgene i ca. 3 cm store stykker. 
 
2. Gnid en wok eller stor stegepande med lidt olie. 
Varm op og pres hvidløgene i. 
Steg 1 min. 
Tilsæt nudler og sauce og lad det simre ca. 2 min. 
 
3. Kom bønnespirer og forårsløg i wokken og steg 
yderligere 2 min. 
 
4. Vend til slut rejerne i og varm retten igennem, 
uden at den koger. 
 
5. Fordel nudelblandingen i portionsskåle og 
drys med sesamfrø. Server straks. 
 
Sesamrejer med glasnudler: 
Pr. portion: Kalorier 304 = Kilojoule 1271 
Kulhydrat 49 g Protein 20 g Fedt 3 g (9%) Fibre 4 g 
• Rejer er en god kilde til Omega-3 fedtsyrer. 
 
Tips:
 
Variation: 
Erstat rejerne helt eller delvis med fintskåren 
kogt skinke eller tern af grillet kylling. 
 
 
Den thailandske fiske sauce er en sauce, 
som er smagt til med bl.a. ansjos. Den giver 
den rette Thai-smag i små mængder, men 
skal bruges sparsomt. 
 
 
I det thailandske
køkken findes mange retter, 
som er krydrede med karry. Typiske thaiurter 
er mynte, koriander og en speciel sød basilikum. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.