
 
Hjemmelavet hybensuppe smager fantastisk dejligt. Du kan servere
en skålfuld hybensuppe før hovedmåltidet eller som dessert, evt med klat
yoghurt eller vaniljeis...
Til 1 person. Arbejdstid:
50 min. Koge/stegetid: 40 min. Ikke fryse-egnet
 
# Ingredienser til
Hybensuppe:
450 g friske hyben 
1 liter vand 
150 g sukker (evt Multisød
eller sukrin) 
½ citron (øko) 
1 vaniljestang 
1-2 tsk maizenamel 
30 g daggammelt brød
uden skorpe 
*
 
Sådan laver du
hybensuppe:
Fjern blomst og
stilk fra alle hyben, del dem og fjern kernerne inden i. 
Kom de rensede hyben
i en gryde med vand, sødemiddel, et par skiver citron og en flækket
vaniljestang. 
Kog op og lad det
simre, til frugten er helt mør (ca 30 min.). 
 
Rist brødet gyldent
i ovnen og skær det i små firkanter. 
Fjern citronskiverne
og vaniljestangen fra suppen og blend den med en stavblender. 
Kog op og smag evt
til med lidt ekstra sukker (sødemiddel) og citronsaft. 
 
Udrør maizenamelet i
lidt koldt vand, kom det i suppen og kog det i ca. 2 minutter, til suppen er
jævnet. 
Server 1/3 af suppen
i en dyb tallerken med de ovnristede brødcroutoner. 
Gem den resterende
suppe til to andre måltider. 
 
TIPS: Suppen smager
bedst, når den er lun, men den kan selvfølgelig også spises helt kold med en
klat yoghurt i. 
 
Energi: Kalorier 107
kcal. Protein 2 g (6%). Kulhydrat 27 (86%). Fedt 1 g (8%). Kostfibre 9 g.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD