Logo

Grønne bønner i bundter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønne bønner i bundter 

 
Grønne bønner hedder også haricot verts, som er betegnelsen for de nye, spæde bønner. Grønne bønner er fyldt med proteiner, fibre samt vitaminer og mineraler.
Giver 8 forretter

 
# Ingredienser
225 g haricot vert bønner eller andre små, unge grønne bønner
1 gul squash, cirka 4 cm i diameter (eller gul peberfrugt)
1 spsk olie
1 fed hvidløg, knust
1 knivspids tørret estragon
salt og peber
friske urter og cherry tomater i skiver til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Placer bønnerne i en si; skyl dem grundigt.
Knæk stilken af hver bønne.
Arrangeres i 8 stakke, cirka 10 til 12 bønner pr stak.

 
2. Skær 8 tykke stykker (ca. 1,5) af squashen;
Udhul med en ske så der bliver en ring af ca. 6 mm tykkelse.

 
3. For at lave bundter ud af bønnerne, skub bønnestakkene igennem squashstykkerne som om hvert stykke var en servietring.

 
4. For at dampe bønnebundterne placeres dampekurven i en stor gryde; tilsæt 2,5 cm vand. (Vandet skal ikke røre bunden af kurven).
Placer bønnebundterne i dampekurven. Læg låg på.
Bring det i kog over høj varme; damp i 4 min eller indtil bønnerne bliver klare grønne og er sprøde og møre.
Tilsæt vand hvis det er nødvendigt for at forhindre gryden i at koge tør.

 
5. Imens varmes olien i en lille gryde over mellem-høj varme.
Steg hvidløg og estragon under omrøring i den varme olie indtil hvidløget er blødt men ikke brunt.
Læg bønnebundterne på en varm serveringstallerken og hæld hvidløgsolien over.
Smag til med salt og peber. Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.


Grønne bønner i bundter 
Trin 1: Arranger bønnerne i stakke.


Grønne bønner i bundter 

Trin 2: Udhul de gule squash.


Grønne bønner i bundter 

Trin 3: Skub bønnestakkene igennem squashstykkerne.

 
INFO: Grønne bønner er tilgængelige sporadisk hele året. Højsæson maj til august. Se efter knaldgrønne, sprøde bønner uden ar og velformede, slanke bælge med små kerner. Køb bønner af jævn størrelse for at sikre ensartet kogning. Undgå stødte eller store bønner. Kan opbevares køligt, uvaskede, i en plasticpose i op til 2 dage.

 
Se alle de bedste opskrifter med Asparges

 

Se alle de bedste opskrifter med Forretter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her