Logo

Karamel Pekannøddekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Karamel Pekannøddekage

 

Karamel – det er kommet for at blive og det er absolut forståeligt. Hvis du vil imponere dine gæster og dine egne smagsløg… Så er det denne kage du skal bage...

Giver en 3-lagskage

 
# Ingredienser
225 g smør
400 g stødt melis
4 æg
400 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
½ tsk salt
¼ dl mælk
1 tsk vanilla
1 tsk mandelessens eller Amaretto likør
Karamelfyld (se nedenfor)
Smørcremeglasur (se nederst)
60 g hakkede pekannødder

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør tre kageforme på 22 cm  med smør og drys lidt mel i dem.

 
2. Pisk smør og stødt melis i en stor skål med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil det er let og luftigt.

 
3. Tilsæt æg, 1 ad gangen, og pisk godt efter hvert.

 
4. Si de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt skiftevis sukkerblandingen og mælken og pisk godt mellem hver tilsætning.
Tilsæt vanilla og mandelessens.
Hæld dejen i de forberedte forme.

 
5. Bages 20 til 25 min eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren når den stikkes ind i midten af kagen.
Afkøl lagene på en bagerist i 10 min.
Kagens kanter løsnes med en kniv eller en fleksibel paletkniv af metal.
Placer kageristen ovenpå kagen.
Brug grydelapper eller handsker.
Vend kagen så kageristen ligger ovenpå.
Ryst forsigtigt kagen så den kommer ud ad formen. Fjern formen.
Gentag proceduren med de andre kagelag.
Vend lagene så de ligger med oversiden opad. Afkøles fuldstændigt.

 
6. Børst forsigtigt løse krummer af toppen og siderne af kagelagene med en kagepensel eller hænderne.
Tilbered Karamelfyldet. For at samle kagen, spredes fyldes over lagene; stables på en kagetallerken.

 
7. Tilbered Flødecremeglasurer. For at lave et kurvedesign på siden af kagen fyldes en sprøjtepose med ¼ eller ⅓ del af glasuren.
Sprøjteposen skal have et furet mundstykke.
Lav lodrette striber med 5 cm mellem rundt om kagens sider.

 
8. Lav vandrette striber rund om kagens sider, lige under den øverste kant.
Lav en stribe halvvejs ned af kagens sider.

 
9. Gentag trin 7 og gentag med at lave striber mellem hver af de striber beskrevet under trin 7. (Fortsæt med at fylde sprøjteposen med yderligere glasur efterhånden som det er nødvendigt.

 
10. Lav korte vandrette striber, hver af dem fra et punkt halvvejs mellem de vandrette striber som du lavede i trin 8 og også ved bunden af kagen.
Hver kort stribe starter ved kanten af en lodret stribe, krydser over den næste lodrette stribe og ender ved den næste lodrette stribe.

 
11. Sæt et stjernemundstykke på sprøjteposen.
Sprøjt den resterende glasur rundt om det øverste af kagen.

 
Karamelfyld
#
600 g stødt melis
1¾ dl mælk
1 æg, pisket
1 stænk salt
115 g smør, blødgjort
*
1. Hæld 100 g sukker i en stor gryde.
Bringes til kogepunktet ved mellemhøj varme under konstant omrøring indtil sukkeret er gyldenbrunt.

 
2. Bland det resterende sukker, mælk, æg og salt i en mellemstor skål; tilsæt smør.
Hæld det over i det karamelliserede sukker.

 
3. Koges ved mellemhøj varme, rør nu og da, indtil termometret registrerer 110 °C (15 til 20 min); afkøles i 5 min.
Omrøres med en træske indtil det er godt blandet og er blevet tykkere.

 
Smørcremeglasur
#
75 g smør, blødgjort
400 g siet flormelis
2 spsk piskefløde
½ tsk vanilla
*
1. Pisk smørret i en stor skål med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil det er cremet.

 
2. Tilsæt gradvis flormelis skiftevis med fløde og pisk indtil det er let og luftigt.
Tilsæt yderligere 1 spsk fløde, hvis det er nødvendigt for at opnå den ønskede konsistens.
Tilsæt vanilla under omrøring.


Karamel Pekannøddekage 
Trin 5. Sådan sættes kagelagene til afkøling på bageristen.


Karamel Pekannøddekage 

Trin 6. Sådan smøres karamelfyldet ovenpå kagen.


Karamel Pekannøddekage 

Trin 7. Sådan laves lodrette striber rundt om kagens sider.


Karamel Pekannøddekage 

Trin 8. Sådan laves vandrette striber rundt om kagens sider.


Karamel Pekannøddekage 

Trin 9. Sådan laves yderligere lodrette striber.


Karamel Pekannøddekage 

Trin 10. Sådan laves korte vandrette striber.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 

Se alle de bedste opskrifter med Småkager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her