Logo

Klassisk kødgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassisk kødgryde 

Denne klassiske opskrift har vi tilpasset dagens mere sunde livsstil. Gryden er stadig lige lækker og fyldig. Hurtigt let og lækkert

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner

 
#Ingredienser
600-800 g oksekød i tern
3 løg
4 store (500 g) kartofler
1 spsk olie
5 dl tør rødvin
6 dl knuste tomater
½ tsk sort peber
2 spsk tomatpure
1 spsk grovkornet sennep
1 spsk hakket frisk oregano eller
1 tsk tørret oregano
8 små gulerødder

 
* Tilberedning
1. Afpuds kødet.
Skyl og skræl løg og kartofler og skær begge dele i grove tern.

 
2. Opvarm olien i en teflongryde og brun kød og løg godt, ca. 4 min.

 
3. Hæld vinen på og lad det få et opkog.
Tilsæt kartofler, tomater, peber, tomatpure, sennep og oregano.
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre ca. 40 min.

 
4. Skrab de små gulerødder let med en kniv, men lad en bid af
det grønne sidde på. Skyl godt så al jord vaskes af.
Læg gulerødderne i gryden og kog yderligere 10-20 min, eller
til kødet er mørt og gulerødderne sprøde.

 
5. Server direkte fra gryden og byd salat og scones eller brydebrød til.

 
FRYSNING
Opbevar gryderetten i fryseren op til 3 mdr.
Lad den blive helt kold inden den pakkes.
Sæt etiketter på pakningerne og frys ned.

 
Tips:


Klassisk kødgryde 

Spæde gulerødder er delikate og behøver ikke at skrælles,
men skal blot skrabes eller skylles godt.
Store løg giver en god og kraftig smag til gryden.


Klassisk kødgryde 

Urtekrydrede scones smager godt til denne ret.
Lav en grunddej til scones, tilsæt finthakket
eller klippet purløg, koriander og persille.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 461 = kj 1936
Kulhydrat 41 g Protein 36 g Fedt 17 g (33%) Fibre 6 g

 
• Rødt kød tilfører jern, som er nødvendig for dannelsen af blod.
• Hjemmelavet bouillon er ikke så salt som færdigkøbt bouillon.

 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.454 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her