 
 
   
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Afkøling: ca 1 time. Bagetid: ca 8 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 
   
# Ingredienser
til Ostekiks
150 g smør 
200 g hvedemel (3,33 dl) 
125 g ost (emmentaler eller gruyere) 
½ tsk mild paprika 
½ tsk salt 
1 spsk koldt vand 
*
Sådan laves Ostekiks
1. Hak smørret i melet og smuldr det grynet. 
 
2. Riv osten fint og bland den i. Tilsæt paprika og salt. 
Saml hurtigt dejen med vandet. 
 
3. Læg dejen indpakket køleskabet ca 1 time. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
Rul dejen tyndt ud, på et melet bord.
Udstik den med et glas eller skær den i firkanter på ca 5x5
cm. 
Læg dem på en smurt, letmelet plade. Prik kiksene med en
gaffel. 
 
6. Bag kiksene ca 8 min. ved 200 °C på midterrillen, til de
begynder at tage farve.
Tag dem forsigtigt af pladen og lad dem køle utildækket på
en bagerist. 
 
Tips: Server kiksene til supper. I stedet for med
paprika kan ostekiksene krydres med kommen eller tørret, knust basilikum. 
Opbevar kiksene i en dåse med tætsluttende låg, men læg dem
først i dåsen, når de er helt kolde. Ellers bliver de bløde. 
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Ost
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------