 
 
  Denne velsmagende og kaloriefattige kødret fylder dit køkken med en delikat asiatisk duft. Det er godt at bruge højreb i gryderetter, for
det skal ikke koge så længe. Det er magert og proteinrigt kød. 
Forberedelse 25 min. Tilberedning 1 time 15 min. 4 portioner
 
 
 
#Ingredienser
800 g oksekød, helst højreb uden ben
2 løg 
2 fed hvidløg 
4 cm frisk ingefær 
2 spsk smør eller margarine 
3 tsk spidskommen 
2 spsk karry 
1 spsk: salt 
½ l vand 
3 tomater 
1 dl yoghurt 
Evt. 1 bundt frisk koriander 
 
* Tilberedning
1. Afpuds kødet. Skær det i 2-3 cm store tern. 
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. 
Skræl ingefæren og skær den i fine strimler 
som du ser på billedet under Tips.
 
2. Smelt fedtstoffet i en stor gryde og brun kødet. 
Tag det op af gryden. 
Steg løg, hvidløg og ingefær 5 min i det fedtstof der er 
tilbage i gryden. Rør rundt nu og da. 
Tilsæt krydderierne og steg i yderligere 1 min. 
 
3. Læg kødet tilbage i gryden sammen med den væde 
der evt. er dannet. 
Hæld ca. ½J2 liter vand på. Læg låg på og lad det 
simre ved svag varme ca. 30 min. 
 
4. Imens: skold tomaterne i kogende vand og flå dem. 
Del hver tomat i kvarte og fjern stilkfæstet. 
Kom tomaterne i gryden når retten har kogt i 30 min, og 
lad retten koge yderligere 30 min under låg, eller til kødet
er mørt. 
 
5. Rør 1 dl yoghurt i og garner efter smag med frisk
koriander. 
Server med ris og evt. ekstra yoghurt. 
 
Tips:
 
 
Frisk koriander (til venstre) kan erstattes med 
citronmelisse (til højre). 
Begge urter mister smagen, hvis de varmes op. 
Tilsæt dem efter tilberedningen. 
 
 
Skær en 4 cm stor bid af ingefæren og skræl den. 
Skær siden stykket i tynde skiver på langs. 
Skær skiverne i tændstiktynde strimler. 
 
Pr. portion: Kalorier 496 = Kilojoule 2081 
Kulhydrat 9 g Protein 39 g Fedt 34 g (62%) Fibre 2 g 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.