 
 
   
Den bedste opskrift på skøn og lækker rødspætte i ovn. Sauvignon
Blanc passer godt til denne populære klassiker - Prøv opskriften her!
Rødspætten har som sådan ikke nogen spisesæson, men smagen og
kvaliteten af fisken er bedst i august, september, og oktober måned.
Her til 4 personer.
 
# Ingredienser
4 flåede rødspætter (à ca. 300 g) 
25 g smeltet smør 
½ spsk tørrede fennikelfrø 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
100 g gratinerings ost 
 
Fløde-oste-sauce: 
25 g smør 
4 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
3 dl fiskebouillon 
150 g flødeost 
1 tsk friskpresset citronsaft 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
Dampede grønsager: 
1-2 fennikler (ca. 325 g)
3 dl vand 
1 tsk groft salt 
400 g friske, rensede grønne bønner 
 
Tilbehør: Nye kartofler. 
 
* Tilberedning
Stegetid: Ca. 20 min ved 225 °C. 
Rens, skyl og aftør fiskene godt. 
Pensl en bradepande med lidt af smørret. 
Læg fiskene i bradepanden ved siden af hinanden. 
Pensl dem med resten af smørret og drys krydderier og ost
over. 
Steg fiskene midt i ovnen til de er møre og osten gylden.
 
Fløde-oste-sauce: 
Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at
det bruner. 
Svits løgene heri i ca. 2 min. 
Tilsæt bouillon og lad det koge ved kraftig varme og uden
låg i ca. 2 min. 
Tilsæt flødeosten og lad saucen koge ved jævn varme og 
under omrøring til osten er smeltet. 
Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber. 
 
Dampede grønsager: 
Rens fenniklerne og skær dem i skiver fra top til bund, ca.
1 ½ cm brede. 
Bring vand og salt i kog i en gryde og kog fennikelskiverne
ca. 1 min. 
Tilsæt bønnerne og kog yderligere ca. 6 min. 
Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og server dem
straks. 
 
Kokketips: 
En suppe, en sauce eller en sammenkogt ret tilføjes både
smag og 
konsistens ved tilsætning af flødeost. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Rødspætter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.