Logo

Svenske frikadeller - köttbullar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svenske frikadeller - köttbullar

 
Köttbullar med potatismos kan vist næsten kaldes svenskernes nationalret, eller i hvert tilfælde en af dem. Vi har hentet opskriften fra vores kolleger i Sverige.
Ca. 25 stykker. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 1 time. Stegetid: 6-8 min. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
250 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
3-4 kogte kartofler

1 lille løg
1 spsk sennep
2 æg

1 dl danskvand
salt og peber
fedtstof til stegning

 
* Tilberedning
1. Bland det hakkede kød med revne kartofler og revet løg.
Tilsæt sennep og rør æggene i et ad gangen.
Rør danskvand i og krydr med salt og peber.

 
2. Lad farsen hvile koldt 1 times tid.
Farsen skal være ret fast.
Form farsen til godt valnøddestore frikadeller.
Steg dem i varmt fedtstof på panden, til de er gyldne og gennemstegte.

 
3. Server evt. köttbullar med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.

Du kan med stor succes lave denne kartoffelmos, se opskrift HER

 
Tips: Farsen kan yderligere tilsættes 2-3 spsk hakket persille.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her