 
 
   
Denne hjemmebagte chokolade kage vil sprede glæde både ved
diverse børnefødselsdage og som en klassisk dessert, fx chokoladekage med
vaniljeis.
Kagen kan drysses med flormelis inden servering. 
Tilberedningstid:
30-40 min. Bagetid: ca. 1 time. Fryseegnet 
 
# Ingredienser:
2 æg 
1 æggehvide 
175 g sukker (2 dl) 
100 g mørk chokolade 
1 dl fløde (13%) 
150 g hvedemel (2½
dl) 
1 tsk bagepulver 
1 tsk vaniljesukker 
150 g smør 
Chokoladecreme: 
75 g smør 
100 g mørk chokolade
1 æggeblomme 
50 g sukker (¾ dl) 
evt. 2-3 spsk flormelis 
 
* Tilberedning:
1. Pisk de hele æg og æggehviden sammen med sukkeret. 
Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den sammen med fløden. 
 
2. Bland mel og
bagepulver. 
Kom det i
ægge-sukkerblandingen sammen med vaniljesukker og 
chokoladeblandingen. 
Rør smørret blødt og
rør det i dejen lidt ad gangen. 
 
3. Smør en randform
godt og kom dejen i. 
Bag den ved 175 °C i
ca. 1 time. 
Lad kagen svale
lidt, inden den tages ud af formen og svaler på bagerist. 
 
4. Smelt smør og
chokolade sammen i en gryde. 
Tilsæt æggeblommen
og sukkeret og pisk i cremen, til den er afkølet. 
 
5. Del kagen igennem
til 2 bunde og læg dem sammen med chokoladecremen. 
Kom evt. lidt sigtet
flormelis på inden servering. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.