Logo

Lammebryst og koteletter, panerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammebryst og koteletter, panerede 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 35 min. Grilltid: 10-12 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Lammebryst og koteletter, panerede
600-700 g lammebryst
8 lammekoteletter
1 løg
1 gulerod
2 dl (halv)tør hvidvin
salt
Krydderurtebuket:
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
1 lille bdt persille
Endvidere:
2 æg
2 dl rasp
salt og peber
30 g smør
*
Sådan laves Lammebryst og koteletter, panerede
1. Befri brystkødet for urenheder og overflødigt fedt.

 
2. Pil løget og skræl guleroden. Skær begge dele i skiver.

 
3. Kom lammebryst, løg, gulerod og hvidvin i en gryde.
Hæld så meget vand ved, at det netop dækker.
Tilsæt salt og krydderurtebuketten.
Lad larrimebrystet koge ved svag varme og under låg ca 35 min.
Kødet er mørt, når benene let kan trækkes ud.

 
4. Lad brystet dryppe af i en sigte.
Si suppen og gem den. Den skal ikke bruges i retten.
Læg brystkødet på et spækkebræt og træk eller skær forsigtigt benene ud.
Lad kødet blive koldt under pres.
Læg et spækkebræt eller et koldt tungt fad over.

 
5. Skær det kolde kød i trekanter på størrelse med lammekoteletterne.
Bank lammekoteletterne let ud med håndroden.

 
6. Vend først bryst s tykkerne, så koteletterne i sammenpisket æg.
Lad dem løbe lidt af før de vendes i salt og peberblandet rasp.
Lad kødet hvile 5 min., så paneringen sætter sig.

 
7. Tænd ovngrillen. Smelt smørret.
Dryp kødstykkerne med smeltet smør og læg dem på risten over bradepanden.
Grill dem 3-4 min. på hver side, ca 10 cm fra grillelementet.
Server straks.

 
Tips: Server Grønsager, smørdampede, Bønner, grønne, marinerede eller en grøn salat til. Agurkesalat, græsk, mintgelé eller ajvar er ligelédes gode ledsagere.
Ajvar er en puré kogt på grønsager, som hovedsagelig består af rød peber. Kan købes i indvandrerbutikker.
Kødet kan steges på grillpande eller på en udendørs grill.
Eller i smørret på panden. Stegetiden er stort set den samme.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 10.491 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her