
Opskrift på hjemmebagt franskbrød med birkes. Lækkert til
morgenbordet i weekenden eller til eftermiddagskaffen. Nydes med smør og en god
ost.
1 brød - Hævetid: 1
time - Bagetid: ca 45 min. 
 
# Ingredienser
3 dl mælk 
50 g smør 
25 g gær 
1 tsk salt 
500 g (8½ dl)
hvedemel 
æg til pensling 
birkesfrø
 
* Fremgangsmåde
1. Varm mælken og
smelt smørret i den. 
Rør gæren ud i lidt
af den håndvarme mælk og bland det med resten af væsken. 
Tilsæt salt og godt
halvdelen af melet. 
Slå dejen sammen. 
 
2. Ælt den på et
melet bord til en let, smidig og blank dej. 
Lad den hæve,
tildækket, på et lunt sted i ca ½ time. 
 
3. Slå dejen ned og
ælt den let igennem. 
 
4. Form dejen som et
brød, der efterhæves ca ½ time, snittes, pensles med pisket æg. 
Drys med birkesfrø.
Bages ved 200 °C i
45 min. 
Afkøles på
bageristen.
 
