 
 
   
"Suppe er
passende mad for alle og enhver" skrev Brillat-Savarin, den franske jurist
og feinschmecker, i sit berømte værk Smagens fysiologi. Det gælder i
allerhøjeste grad i dag. 
Det her er en virkelig
speciel lækker suppe at lave netop nu! 
Tid: ca 30 min. 4
pers. 
 
# Ingredienser
1 ds/glas blandede
svampe (175 g)
1 spsk smør eller margarine 
2 gulerødder
1 porre 
1-2 persillerødder
eller pastinak 
1 spsk hvedemel 
8 dl oksebouillon
{vand + terning + væden fra svampene} 
1 æggeblomme 
1 dl fløde 
salt og peber
 
* Fremgangsmåde
1. Hæld væden fra
svampene. Gem den. 
 
2. Smelt fedtstoffet
i en suppegryde. Kom svampene i. 
Steg dem til al væden er kogt ind, og de er blevet gyldne. 
 
3. Rens grønsagerne
og skær dem i små tern. 
 
4. Kom dem i gryden
og lad dem stege med nogle min. 
 
5. Drys melet over. 
Rør rundt og spæd med
bouillon samt væden fra svampene. 
Lad suppen koge
10-15 min. 
 
6. Pisk æggeblomme
og fløde sammen. 
 
7. Tag suppen fra
varmen og pisk æg/flødeblandingen i. 
Det jævner suppen og
giver den en fløjlsblød konsistens. 
Smag til med salt og
peber. 
NB! Nu må suppen
ikke koge mere. 
 
8. Server med lyst
landbrød. 
 
Tips: Bræk brødet i stykker og dyp det i suppen. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------