 
 
   
Dessert Lagkage. Arbejdstid: ca 45 min. Bagetid: ca 6 min. pr. plade. Mængde: 7-8 bunde. Svær at lave. Mellem pris. 6 personer.
   
# Ingredienser
til Kanellagkage med sprøde bunde
Kanelbunde: 
150 g smør 
150 g sukker (knap 2 dl) 
175 g hvedemel (3 dl) 
1 æg 
1 spsk stødt kanel 
 
Fyld:
½ l piskefløde fra Thise eller Naturmælk
1 spsk flormelis 
evt. 2 tsk vaniljesukker 
 
Pynt:
100 g ren mørk chokolade 
10-12 valnøddekerner 
*
Sådan laves Kanellagkage med sprøde bunde
Kanelbunde:
1. Sæt ovnen på 200 °C. 
 
2. Rør smør og sukker blødt. 
Rør ægget i og herefter hvedemelet og den stødte kanel. 
 
3. Smør to bageplader tyndt med smør og drys med mel. 
Fordel dejen i tynde cirkler med en diameter på 20 cm. 
Bag dem ca 6 min. ved 200 °C, men bag kun to ad gangen. 
Der skal blive 7-8 bunde i alt. 
 
4. Lad bundene vente et øjeblik på bagepladen, før de lempes
over på en rist for at blive helt kolde. 
 
Pynt:
5. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over et
ikke for varmt vandbad.
Pensl den ene bund med den smeltede chokolade. 
Del valnødderne og pynt med de halve kerner. 
 
Fyld:
6. Pisk fløden stiv, rør flormelis og eventuelt vaniljesukker
i. 
Stil det koldt, hvis det ikke skal bruges straks. 
 
Anretning:
7. Læg bundene sammen med fyldet kort før servering. 
Læg chokoladebunden med valnøddekernerne øverst. 
 
Tips: De bagte bunde kan opbevares i kage dåse 2-3
uger. 
Flødeskummet kan eventuelt smages til med likør. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kanel
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------