
 
Den cremede hvide
mandelsuppe, som serveres kold, er overraskende mættende, så anret gerne suppen
i små skåle. ✅ Vores opskrift er nem og giver
en fantastisk smagfuld suppe.
4 personer. Arbejdstid:
ca 15 min plus tid til afkøling 
 
# Ingredienser
Mandelsuppe: 
100 g daggammelt
lyst 
brød uden skorpe 
150 g smuttede
mandler 
2 fed hvidløg 
1 spsk sherryeddike 
½ dl olie 
3-4 dl koldt vand 
salt og peber 
Basilikumsolie: 
2 dl friske
basilikumsblade 
1 dl olie 
 
* Tilberedning
1. Skær brødet i
tern, og læg det i en skål. 
Hæld koldt vand
over, så det dækker, og lad stå, til brødet er blødt, ca 5 min. 
 
2. Vrid brødet fri
for vand, og kom det i en foodprocessor sammen med smuttede mandler, presset
hvidløg og eddike. 
Blend, mens olien
tilsættes dråbevis. 
Til sidst tilsættes
koldt vand. 
Kør, indtil suppen
har konsistens som tyk fløde. 
Hæld suppen i en
kande, og stil på køl en times tid. 
 
3. Rør
basilikumsblade med olie, og dryp over suppen ved servering. 
 
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.