Logo

Klipfiskepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klipfiskepie 

 
Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 

 
# Ingredienser til Klipfiskepie
500 g kogt klipfisk
2 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
500 g tomater
2 grønne peberfrugter
1 dl halvtør hvidvin
1 kvist timian
salt og peber

 
Dej:
150 g hvedemel (2,5 dl)
1 knsp salt
75 g smør
½ dl cremefraiche
Til pensling: 1 æg
Ovnfast fad
*
Sådan laves Klipfiskepie
1. Se Klipfisk, kogt. Del fisken i flager.

 
2. Pil løgene og hak dem groft.
Pil og knus eller finhak hvidløget.
Svits løgene et par min. i olien, uden at de tager farve.

 
3. Skold og flå tomaterne og befri dem for kerner.
Skær tomatkødet i små terninger.
Fjern peberfrugternes frøstol og kerner og skær frugtkødet i strimler.

 
4. Svits først peberfrugterne, så tomaterne sammen med løgene.
Kom hvidvin, timian, salt og peber i, og lad det koge ind uden låg i ca 5 min.
Bland klipfisken i og kom det i et ovnfast fad eller tærteform af porcelæn.

 
Dej:
5. Bland hvedemel og salt.
Hak smørret i melet med en kniv og smuldr det dernæst grynet med fingrene.
Kom cremefraichen i og saml hurtigt dejen.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
6. Rul dejen ud (mellem bagepapir), den skal have samme form som fadet, men være lidt større.

 
7. Pensl kanten af fadet med æg.
Tag det ene lag bagepapir af og vend dejsiden ned mod fyldet.
Dejen skal dække fyldet og kanten af fadet.
Fjern det andet stykke bagepapir.
Klem kanten af dejen mod fadet, fx med en gaffel.

 
8. Skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud under bagningen.
Pensl låget med æg.

 
9. Sæt fadet i ovnen på midterrillen 20-25 min., til pien er gyldenbrun.
Server straks, fx med en grøn salat til.

 
Tips: 250 g klipfisk øger sin vægt til cirka 500 g ved udvanding og kogning.
Dejen kan laves med olie, se Hønsekødspie.
Hvis dejen har hvilet køligt i cirka 1 time, kan den rulles ud på et meldrysset bord.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Klipfisk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her