 
 
   
Basilikum og mozzarellaost giver denne ret sit umiskendelige italienske præg. Det her er en virkelig lækker ret med grønsager er godt netop nu! 
Tid: ca 40 min,
heraf 10 min i ovnen. 4 pers.
 
# Ingredienser
2 auberginer 
vand 
salt, 1 tsk pr.
liter vand 
 
FYLD: 
2 gulerødder 
1 bdt forårsløg 
1 spsk olie 
2-3 tomater 
50 g grønne oliven 
125 g mozzarellaost 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
1 tsk basilikum 
2 dl reven ost 
 
* Fremgangsmåde
1. Flæk auberginerne
og lad dem trække i saltvand ca 5 min. 
 
2. Udhul dem og hak
frugtkødet. 
 
3. Gør gulerødder og
forårsløg i stand. 
Skær løgene i tynde
skiver og gulerødderne i små tern. 
 
4. Opvarm olien i en
gryde og steg auberginekød, forårsløg og gulerødder et par minutter. 
 
5. Skær tomaterne i
tern og hak olivenerne. Kom det i gryden. 
 
6. Skær osten i tern
og kom dem ved. 
Smag til med salt,
peber og basilikum. 
 
7. Fyld de halve
auberginer med blandingen. 
Stil dem i et
ovnfast fad. Drys med reven ost. 
 
8. Gratiner dem i en
250 °C varm ovn ca 10 min. 
 
9. Server dem med en
grøn salat og groft brød. 
 
Tips: I stedet for mozzarella kan du bruge
hytteost. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Mozzarella
 
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
 
Se alle de bedste opskrifter med Auberginer
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------