 
 
  
Hvis alle kalorielette retter var lige så lækre, så ville vi ikke have nogen problemer
med vægten. Kun hvis vi altid spiste en dobbelt portion! 
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 35 min. 
 
# Ingredienser
60 g røde linser
3 dl kogende grønsagsbouillon.
6 stilke timian
200 g lammefilet
2 spsk olie
5 spsk æblesaft
1 fed hvidløg presset
1 spsk citronsaft
1 tsk honning
salt og peber. 
½-1 bundt rucola
Kogte kartofler
passer til.
 
* Tilberedning
1. 60 g røde linser kommes i 3 dl kogende grønsagsbouillon.
De bringes i kog
under låg og simrer ved svag varme i 10-12 min, til de er al dente. 
Lad linserne dryppe
af i en si og gem bouillonen. 
Nip bladene af 6
stilke timian.
200 g lammefilet duppes
tør og drysses med salt og peber. 
2 spsk olie varmes
op på en slip let-pande. 
Timian og kød kommes
på panden, og kødet brunes grundigt 2 min på hver side. 
Det pakkes godt ind
i alufolie og holdes varmt i ovnen ved 80 °C. 
 
2. Bouillonen fra linserne, 5 spsk æblesaft og
1 presset hvidløgsfed bringes i kog på panden. 
Det smages til til
en sur-sød sauce med 1 spsk citronsaft og 1 tsk honning, salt og peber. 
Linserne varmes i
saucen. 
½-1 bundt rucola sorteres,
skylles og slynges tørt og blandes med linserne. 
Kødet skæres på skrå
i 2 cm tykke skiver og anrettes med linserne. 
Kogte kartofler
passer til. 
 
Energi pr. portion:
28 g protein. 4 g fedt. 23 g kulhydrater = 305 kcal (1278 kJ) 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.