 
 
   
Tilbehør. Arbejdstid: 2S min. Kogetid: 1 time. Let at lave. Mellem pris. 
   
# Ingredienser
til Æblechutney
1 kg madæbler
500 g løg 
2 fed hvidløg 
5 skiver frisk ingefær 
450-500 g sukker (5-6 dl)
6 dl lagereddike 
1 tsk salt 
konserveringsmiddel 
Sylteglas 
*
Sådan laves Æblechutney
1. Skræl æblerne, skær dem i kvarte og befri dem for
kernehus. 
Skær æblerne i små terninger. 
 
2. Pil løgene og hak dem fint. Pil og hak evt hvidløg. 
Skræl ingefæren og skær den i skiver. 
 
3. Kom æbler, løg, evt. hvidløg, ingefær, eddike, salt og
det meste af sukkeret i en gryde og bring det i kog. 
Undgå aluminiumsgryde af hensyn til frugtsyren. 
Lad det koge småt under låg ca 1 time. 
Tag gryden fra varmen.
Smag, om der skal mere sukker i. 
 
4. Tilsæt evt. konserveringsmiddel ifølge anvisningen på
emballagen. 
 
5. Hæld chutneyen på varme glas og luk tæt til. 
 
Tips: Lad chutneyen modne et par uger inden brug. 
Æblechutney kan ledsage vildt, fx Vildsvinekølle,
stegt og stegt svinekød, fx Skinkekrebinetter, Skinkemignon eller Svinekoteletter.
 
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------