 
 
         
   
Æggestand er en god
æggeret, der foruden æggene kun kræver lidt mælk eller fløde. Det er hurtigt
lavede retter, der passer godt sammen med røget kød eller fisk. 
Æggestand til 4
personer. Tilberedningstid: 10 min. Bagetid: 35-40 min. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser:
4 æg 
2 dl mælk el. fløde 
salt, hvid peber 
 
* Tilberedning:
1. Pisk æg og mælk
eller fløde let sammen. 
Krydr med salt og
hvid peber. 
 
2. Si æggeblandingen
så evt. luftbobler forsvinder, og hæld den i en velsmurt form. 
 
3. Sæt formen i
ovnen i vandbad 35-40 min ved 160 °C, til æggemassen er stivnet. 
 
4. Skær æggestanden
i skiver eller strimler og server den til røget kød eller fisk. 
 
 
1. Pisk æggene
ganske let sammen - der skal ikke piskes luft i æggene. 
 
 
2. Pisk forsigtigt
mælk eller fløde i æggene og krydr med salt og peber. 
Si evt. æggemassen. 
 
 
3. Kom
æggeblandingen i en velsmurt, aflang form eller randform. 
Formen må kun fyldes ¾. 
 
 
4. Sæt formen i
vandbad i ovnen og bag æggestanden. 
Vandet må kun nå
halvvejs op på formen.
 
Se alle de bedste opskrifter med Æg 
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.