Logo

Sveskeblommesoufflé i fad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sveskeblommesoufflé i fad 

 
Dessert. Arbejdstid: ca 40 min. Kogetid, blommer: 3-5 min. Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Sveskeblommesoufflé i fad
750 g sveskeblommer

 
Sukkerlage:
1½ dl vand
60 g sukker (ca ¾ dl)
1 spsk citronsaft
4 hele nelliker

 
Soufflédej:
40 g smør
40 g hvedemel (ca ¾ dl)
2 dl mælk
40 g blødt smør
85 g sukker (1 dl)
½ usprøjtet citron
5 æggeblommer
5 æggehvider
1 spsk sukker
smør til formen
Ovnfast fad
*
Sådan laves Sveskeblommesoufflé i fad
1. Skyl blommerne, flæk dem og tag stenene ud.

 
Sukkerlage:
2. Riv citronens skal og gem den. Pres saften af.
Bring vand, sukker, citronsaft og nelliker i kog i en bredbundet gryde.
Kom blommerne i og dæmp varmen.
Damp blommerne møre, det tager kun 3-5 min.
Lad dem svale i lagen. Dette kan gøres i god tid, evt. dagen før.

 
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad og drys med lidt sukker.

 
Soufflédej:
4. Smelt smørret i en tykbundet gryde, uden at det tager farve, og rør det glat med melet. Hæld mælken i og rør i jævningen, til den er glat og slipper gryden.
Lad dejen svale lidt. Rør det bløde smør og sukkeret i.
Del æggene i blommer og hvider.
Rør æggeblommerne i dejen lidt ad gangen. Tilsæt citronskal.
Pisk æggehviderne halvstive, vend sukkeret i og pisk dem helt stive.
Fold hviderne forsigtigt i dejen.

 
5. Tag blommerne op af lagen, lad dem dryppe af og fordel dem i bunden af fadet.
Hæld dejen over og bag souffléen nederst i ovnen, til den er hævet godt, og overfladen er gylden. Server straks.

 
Tips: Stænk med lidt rom eller blommebrændevin (prune).
Reven appelsinskal og -saft kan erstatte citronen. 1 spsk Grand Marnier kan erstatte 1 spsk mælk.
Blommer, syltede kan bruges.
Souffléen kan også laves i en souffléform.
Den skal skylles, smøres, drysses med sukker og må kun fyldes ¾ op, så der er plads til, at souffleen hæver.
En god soufflé falder lidt sammen, når den forlader ovnvarmen, og den bør altid nydes i samme øjeblik den tages ud af ovnen.

 
Sveskeblomme - se Blomme

 

Se de bedste opskrifter med Blommer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her