
Svensk pølseret
møder ungarsk gullasch - server evt. med en skefuld cremefraiche eller syrnet
fløde, som er en god kombination med paprika og kommen. Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 40 min. 4 personer 
 
# Ingredienser til Pølsegullasch:
2 løg 
500 g pølser (fx
grillpølser) 
2 spsk olie 
1 dåse hakkede
tomater 
2 dl vand 
1 spsk konc.
tomatpuré
1 spsk paprika 
250 g gulerødder 
250 g knoldselleri 
500 g kartofler 
1-2 fed hvidløg 
1 tsk kommen 
salt og peber 
Tilbehør: brød 
*
 
Sådan laver du Pølsegullasch:
Pil løgene og hak
dem fint. 
Skær pølserne i
grove stykker og brun dem i en stegegryde med olie. 
Tag dem op og steg
nu løgene i gryden 5 min. 
Tilsæt tomater,
vand, tomatpuré og paprika og giv det et opkog. 
Skræl gulerødder,
selleri og kartofler og skær dem i små terninger. 
Vend dem i gryden og
lad retten simre ca. 20 min. 
Vend pølserne i
gryden og lad retten simre 5-10 min. mere. 
Hak de pillede
hvidløgsfed fint sammen med kommen og rør dem i retten. 
Smag til med salt og
peber og serven dybe tallerkener med brød til.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD