Logo

Plankesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Plankesteg


Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stege- og trækketid: ca 30 min. Kogetid, kartofler: 25 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 


# Ingredienser til Plankesteg

ca. velhængt oksefilet (tykstegsfilet eller tyndstegsfilet)

smør

salt og peber


Kartoffelmos:

(gamle) kartofler

fløde eller mælk

1 æg

smør

salt og hvid peber


Endvidere:

4 store tomater

1 fed hvidløg

½ bdt persille

smør

salt og peber

Til pensling: 2 spsk olie

Ege- eller fyrretræsplanke

Sprøjtepose

*


Sådan laves Plankesteg

1. Pensl planken med olie og sæt den i kold ovn.

Sæt ovnen på 200 °C.


2. Skræl kartoflerne, del dem og kog dem møre i usaltet vand, ca 25 min.

Hæld vandet fra kartoflerne, stil dem tilbage på varmen og damp dem tørre et øjeblik uden låg.


3. Mos eller purér kartoflerne.

Varm mælk eller fløde og pisk den i mosen.

Rør æg og smør i og smag til med salt og peber.

Hold mosen varm under låg eller alufolie.


4. Brun smørret i en tykbundet gryde.

Krydr fileten med salt og peber og brun den på alle sider i smørret.

Vend den med to (træ)skeer, så der ikke stikkes i kødet.

Tag planken ud, når temperaturen er nået.

Tag fileten op af gryden og læg den på planken.


5. Skyl tomaterne og skær et kryds i toppen på hver.

Skyl og hak persillen. Pil hvidløget og hak det fint.

Bland persille og hvidløg og fordel blandingen i krydset af hver tomat.

Læg en lille smørklat oven på hver tomat og krydr med salt og peber.


6. Sprøjt en tyk bræmme kartoffelmos langs hele kanten på planken.

Sæt tomaterne ved siden af den brunede filet.


7. Sæt planken på en rist i ovnen, så der er luft omkring den.

Lad fileten stege 15-20 min., alt efter hvor rødt kødet ønskes.


8. Tag planken ud af ovnen og læg et stykke alufolie over.

Lad kødet trække tildækket 5 min.


9. Server fra planken. Skær fileten for ved bordet.


Tips: Server grønne bønner, broccoli eller små grønne ærter til.

Ved plankestegning får kødet en krydret smag fra træet.

Egetræ giver den fineste smag til kødet.

Det er vigtigt at forvarme planken som angivet under pkt. 1, ellers kan træet flække ved mødet med ovnvarmen.


Se opskrift med Plankebøf


Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her