Logo

Basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Basilikum 

Basilikum er en lys, grøn urt med en stærk aroma og smag. Den bruges meget i det italienske køkken. Frisk basilikum fås overalt og kan holde sig i op til fem dage i køleskab. Den fås også i tørret form. Der er flere forskellige slags basilikum, som fx thaibasilikum med et grønt og violet savtakket blad og citronbasilikum, der har grønne blade.

 

Basilikòs betyder kongelig på oldgræsk, men planten, Ocymum basilicum, stammer fra Indien, hvor den hører til i de religiøse ceremonier.

 

Der er flere arter, og både bladstørrelse og farve kan variere. Den variant, vi kender bedst, er rød basilikum. Basilikum bruges meget i middelhavskøkkenet (den italienske pesto er utænkelig uden), og den friske krydderurt er altid at foretrække. Den er god at klippe i salater, specielt sammen med tomat, men også sildemarinader, pølser, leverpostej og sylte vinder med basilikum, ligesom enhver form for krydderurtesmør, saucer og kryddereddiker forbedres.

 

Basilikum dyrkes herhjemme, og selvom den ikke er helt så aromatisk som sin sydeuropæiske slægtning, så er det en dejlig, karakteristisk krydderurt. Basilikum kan fryses eller tørres, eventuelt købes tørret.

 

Beregn kun 1/3 mængde tørret basilikum i forhold til frisk, og sørg for, at den koger med i retten i mindst 20 minutter. Frisk eller frosset basilikum bør derimod ikke være udsat for varme i mange minutter, så sætter den sin karakter og friskhed over styr. Vær også opmærksom på, at frysning går ud over styrken, hvorfor der må bruges mere frossen end frisk basilikum. Det er vigtigt at smage sig frem. Man kan hurtigt justere med den friske og frosne.

 

Se de bedste opskrifter med Basilikum  

 

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,

Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.987 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her