
 
Panering gør kødet
mere saftigt og overfladen sprød og lækker. Stegningen skal foregå i rigeligt
fedtstof, der skal bruse og gyldne på panden, inden kødet tilsættes. 
Stegningen skal ske
ved jævn varme ellers hænger paneringen i panden eller den branker. 
Beregn lidt længere
stegetid end for upanerede koteletter. 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca ½ time. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser
4 tykke koteletter 
salt, peber fra kværn 
hvedemel 
1 æg 
rasp 
100 g smør 
Sauce: 
25 g smør 
2 spsk hvedemel 
2 dl bouillon 
2 dl kaffefløde 
1 spsk friskhakket estragon
citronsaft eller hvidvin 
 
* Tilberedning
1. Bank koteletterne
let med hånden og vend dem i mel krydret med salt og peber. 
Dyp kødet i
sammenpisket æg· og derefter i rasp. 
Lad det hvile i 5
min. Ryst overflødig rasp af. 
 
2. Smelt smørret på
en pande og steg koteletterne 6-8 min. på hver side. 
 
3. Smelt smørret til
saucen i en kasserolle, rør melet i og spæd med bouillon og fløde. 
Lad saucen koge 2
min. 
Drys estragon i;
smag til med citronsaft eller vin. 
Saucen skal være let syrlig. 
 
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.