Logo

Skinke med sprød svær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinke med sprød svær



Flæskekød har vel ikke helt den samme høje stjerne som et velhængt stykke oksekød, men ved højtiderne og familiefesterne er det stadigvæk flæskestegen med den sprøde svær, der får flest points.

Det er også et dejligt, saftigt stykke kød uanset om man vælger kam eller skinke. Og med de gode ovne, vi har i dag, er det ingen sag at få sværen sprød og knasende.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 2½ time

 
# Ingredienser
2 kg fersk skinke uden ben, men med svær
groft salt, peber fra kværn
6 skalotteløg

½ bdt persille
1 løg
1 laurbærblad
2 hele nelliker

5 dl bouillon af terning
1-2 spsk maizenamel
evt. kulør

 
* Tilberedning
1. Sværen skal være ridset helt ned gennem fedtlaget; det gøres nemmest, hvis man ridser stegen i ruder i stedet for i tynde strimler.


2. Pil skalotteløgene og skær dem i halve eller kvarte.
Læg dem i bradepanden sammen med persillekviste og det hele løg, hvori er stukket laurbærblad og nelliker.

 
3. Læg skinken med sværen nedad oven på løg og persille.
Hæld så meget kogende vand ved, at det står op over sværen.
Lad det koge ved 200 °C i 20 min.
Tag stegen ud.

 
4. Dup stegen tør med køkkenrulle og gnid kødet med groft salt og peber.
Sæt et stegetermometer ind midt i stegen, der stilles tilbage i ovnen.
Skru ned til 160 °C.
Hæld bouillon ved.

 
5. Når termometeret viser 65 °C, tages stegen ud og skyen hældes fra.
Sæt stegen tilbage i ovnen, der nu skal være 225 °C.
Når termometeret viser 76 °C tages den ud.
Så bør sværen være brun og sprød.


6. Lad stegen hvile et kvarter, mens saucen laves.
Skum skyen for fedt og lad den koge ind i en kasserolle.
Jævn saucen med 1-2 spsk maizenamel, der er udrørt i lidt koldt vand.
Lad saucen koge; smag den til. Tilsæt evt. kulør.

 
7. Traditionelt serverer man hvide og brunede kartofler samt rødkål til.

 
Tips
Flæskestegen har mange traditioner omkring sig, bl.a. det sure og søde tilbehør - asier, gelé osv. Prøv til en afveksling denne forfriskende frugtmos, som det kun tager et øjeblik at lave.
1 liter friske eller frosne tranebær (cranberries) køres gennem kødmaskine, blender eller universalhakker sammen med to store usprøjtede appelsiner, skåret i terninger med skræl og det hele. Når frugten er jævnt hakket, røres 250 g (3 dl) melis i - måske lidt mere efter egen smag.
Denne mos kan serveres straks eller fryses ned til senere brug. Smager fint til den fede flæskesteg samt til alle former for fjerkræ og vildt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 15.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her