Logo

Rundstykker, grove

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rundstykker, grove 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: ca 1½ time. Bagetid: 15-20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 16 stk.

 
# Ingredienser til Rundstykker, grove
50 g smør
4 dl kærnemælk
50 g gær
4 dl tykmælk eller A-38
1 spsk groft salt
250 g fuldkornsmel (ca 4 dl)
750 g hvedemel (12½ dl)
Til pensling: tykmælk eller A-38
Endvidere: fuldkornsmel
*
Sådan laves Rundstykker, grove
1. Smelt smørret i en gryde, hæld kærnemælken ved og lad det blive lunt (35 °C).

 
2. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud i den lune væske.
Rør tykmælk (A-38), salt og fuldkornsmel i.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.

 
3. Ælt dejen, til den slipper fingre og bord.
Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve lunt og tildækket 40 min.

 
4. Ælt dejen kort.
Tril den til en pølse, og skær den i 16 stykker med en skarp kniv.
Form dem til boller.
Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir.
Sæt rundstykkerne på pladen og lad dem efterhæve tildækket, ca 30 min.

 
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Pensl rundstykkerne med tykmælk eller A-38.
Drys med fuldkornsmel.
Bag rundstykkerne midt i ovnen 15-20 min.
Lad dem køle af utildækket på en bagerist.

 
Tips: Spis rundstykkerne lune med koldt smør eller spis dem som kuvertbrød til supper eller salatretter. Se også Grovboller, Cranks.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Rundstykker, grove, koldhævede:
Brug af den her nævnte gærmængde og brug kold væske og kolde ingredienser hele vejen igennem.
Sæt dejen i køleskab (eller koldt) natten over (8-10 timer), tag den ud og behandl den herefter som ved almindelig (varm) hævning, det vil sige, ælt den sammen, lad den efterhæve tildækket og bag som angivet.

 

Se alle de bedste opskrifter med Rundstykker

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her