Logo

Sandart i fad med muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sandart i fad med muslinger 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Ovntid: ca 25 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Sandart i fad med muslinger
1 sandart (ca 1½ kg)

 
Muslinger:
blåmuslinger
1 løg
1 gulerod
½ bdt persille
hvidvin
vand

 
Endvidere:
champignon
1 porre
4 tomater
peber og 1½ tsk salt
1 lille kvist frisk estragon eller 1 tsk tørret
siet muslingebouillon
Ovnfast fad
*
Sådan laves Sandart i fad med muslinger
1. Gør fisken i stand og fileter den. Se Fisk, rensning og filetering.
Skyl fileterne kort i koldt vand og tør dem.

 
Muslinger:
2. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under rindende, koldt vand.
Fjern trevler og andet uvedkommende.
Kassér muslinger, der ikke lukker helt, eventuelt ved et let slag mod bordkanten.
Se Blåmuslinger, istandgøring af.

 
3. Gør guleroden i stand og del den et par gange.
Pil og del løget. Kom gulerod og løg i en gryde sammen med persille, hvidvin og vand.
Bring det i kog og kom muslingerne i.
Damp for god varme under låg 4-5 min.
Ryst gryden med korte mellemrum.

 
4. Hæld muslingerne til afdrypning i en sigte over en skål.
Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig ved mødet med varmen.
Si lagen gennem et klæde eller et stykke pladevat lagt i en sigte.
Befri muslingerne for skallerne.
Fjern strengen og den lille sorte kugle, se Blåmuslinger, istandgøring af.

 
Sandart:
5. Sæt ovnen på 225 °C.
Skær rodskiven af svampene.
Skyl dem under rindende, koldt vand og tør dem.
Skær champignonerne i skiver.

 
6. Skyl porren og skær det øverste grønne af.
Fjern eventuelt de yderste blade.
Skær porren i tynde skiver.
Skold tomaterne og flå dem. Skær tomaterne i skiver.

 
7. Læg sandartfileterne i et smurt ovnfast fad.
Fordel champignoner, porre, tomater og muslinger over fisken.
Krydr med salt, peber og (friskhakket) estragon.
Hæld siet muslingebouillon ved.

 
8. Dæk fadet med låg eller alufolie og sæt det i ovnen ca 25 min., til fisken er færdig.
Server hvide kartofler, Kartoffelmos eller Ris, løse til.

 
Tips: 1 ds muslinger kan erstatte de friske.
I så fald hældes halvtør hvidvin ved fisken i stedet for muslingebouillon.
Når retten er færdig, kan der lægges Kartoffelmos til gratinering (Pommes duchesse) langs kanten af fadet.
Retten gratineres dernæst ganske kort (5-6 min.), til kartoffelmosen er gylden.

 

Se alle de bedste opskrifter med Sandart

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her