 
 
           
  Mør oksefilet lagt på skiver af smørstegt brød. Hæld lidt
sauce over og server straks med små gulerødder, skalotteløg, bønner eller
asparges
Tilberedningstid: 30 min. Til 4 personer.
 
# Ingredienser
500 g oksefilet
1 eller 2 skiver brød 
175 g cremefraiche 
1 løg
1 fed hvidløg
3 spsk olie 
4 spsk smør
1 dl hvidvin (tør)
1 tsk herbes de provence
(timian, basilikum, merian etc.) 
1 spsk persille
1 knsp bouillon i pulverform
salt og friskkværnet peber
små gulerødder
bønner eller asparges
skalotteløg eller små løg
 
* Tilberedning
1. Skær fileten i 2 og gnid alle sider med et
halveret hvidløg og lidt salt og peber. 
Drys godt med krydderurterne.
 
2. Gnid en stor pande med hvidløg og varm olien. 
Svits kødet 5 min på hver side.
 
3. Hak løgene. 
Tag kødet af panden og hold den varm. Smid olien ud.
Kom 2 spsk smør på panden og svits løgene. 
Tilsæt vin, cremefraiche, bouillonen i pulverform og 
krydr med salt og peber.
4. Hak persillen fint og kom den i saucen.
 
5. Varm resten af smørret og brun brødet i det på begge sider. 
Læg det på et fad.
6. Skær igen kødet i 2 og læg det i skiver på brødet. 
Hæld lidt sauce over. 
Server straks med små gulerødder, bønner, skalotteløg, 
små løg eller asparges. 
Grønsagerne kan koges i lidt vand, tilsat 1 tsk
bouillonpulver.
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksefilet
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.