Logo

Kulmule i vermouth

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kulmule i vermouth 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, fiskefond: 15-20 min. Stegetid, fisk: 6-8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Kulmule i vermouth
1 kulmule (ca 1¼ kg)
40 g hvedemel (¾ dl)
salt og hvid peber

 
Fiskefond:
hoved og ben fra kulmulen
ca 5 dl vand
½ gulerod
1 lille løg
½ bdt persille
Endvidere:
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
2 porrer
Til stegning: 50 g smør

 
Sauce:
2 dl fiskefond
2 dl piskefløde
1 dl tør vermouth
1 spsk citronsaft
salt og hvid peber
*
Sådan laves Kulmule i vermouth
1. Gør fisken i stand og fileter den, eller bed fiskehandleren gøre det.
Husk at få hoved og ben fra fisken med hjem.

 
Fiskefond:
2. Kom fiskehoved og -ben i en gryde og hæld vandet ved.
Tilsæt de istandgjorte, delte grønsager og persillen.

 
3. Kog fiskefonden ved svag varme under låg 12-15 min.
Lad den trække yderligere 5 min.

 
4. Si fonden og lad den afkøle.

 
5. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave.
Rens blegselleri og porrer og snit begge dele i tynde skiver på tværs.

 
6. Vend kulmulefileterne i salt- og peberblandet mel.

 
7. Brun smørret på en pande og steg fiskefileterne heri 3-4 min. på hver side ved svag varme.
Tag dem op og læg dem i et varmt, halvdybt fad.
Dæk med folie, så fisken holder sig varm.

 
8. Svits grønsagerne et par min i smørret.
Tag dem op med en hulske og læg dem ved fisken.

 
Sauce:
9. Kog panden af med fiskefonden.
Tilsæt piskefløde og vermouth og lad saucen koge ind, til den tykner let.

 
10. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hæld lidt af saucen i fadet og server resten til.
Server løse ris eller Flûtes til.

 
Tips: Anden fisk, fx torsk, kan erstatte kulmule.
Grønsagerne kan varieres, fx med hakkede champignoner og courgetter skåret i tynde stave.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kulmule

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.093 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her