Logo

Chokolade og kirsebær med marengs - Bare bedst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade og kirsebær med marengs - Bare bedst 

 
Her får du lækker dessert i flere spændende udgaver. Vælg mellem hvid chokolade, kakifrugt med chokolade, kirsebær-kaffecreme eller hvid kokosvariation.
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 15 min. 6 personer.

 
# Ingredienser
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
½ dl mælk
2 æggehvider
30 g flormelis
150 g kirsebær
10 g smør
1 spsk melis
3 spsk kirsch (valgfri)

 
* Tilberedning
Bræk chokoladen i små stykker i en stor skål.
Bring fløden i kog med mælken, og hæld den over chokoladen.
Rør, indtil blandingen er jævn og ensartet. Køl af.

 
Pisk æggehviderne meget stive over vandbad,
tilsæt flormelissen lidt ad gangen.
Tag det fra varmen, når blandingen er meget skummende og
hænger i piskeren, og fortsæt med at piske 5 min.
Kom 2/3 af denne marengsmasse i en anden skål, og
fold forsigtigt den varme chokolade i.

 
Fordel chokolademoussen i 6 varmefaste glas (eller forme).
Brun udstenede kirsebær let i smør.
Tilsæt sukker, og giv det 5 min for lav varme under omrøring.
Flamber med kirsch (efter behag).
Køl af og fordel bærrene i de chokolade-fyldte glas.
Top op med resten af marengsmassen, og lav mønster i den med en gaffel.
Giv det 1-2 min under ovngrill, så marengsen er gyldenbrun på toppen.
Server straks.

 
Hvidt chokoladeglas
Smelt 100 g hvid chokolade med 1½ dl fløde.
Tilsæt 1 blad udblødt husblas.
Top op med flødeskum, 2 hindbær, hakket chokolade og
karamelliserede pistacienødder.

 
Kakifrugt med chokolade
Bland pulpen af 8 kakifrugter med 80 g sukker.
Tilsæt 1 stænk orangeolie, 250 g ricotta og 2 blade udblødt husblas.
Purér pulpen af 2 modne kakifrugter med vaniljesukker.
Bruges i stedet for kirsebærrene.

 
Kirsebær-kaffecreme
Smelt 150 g mørk chokolade med 8 cl kaffe.
Rør det i 4 æggeblommer pisket med 30 g melis og lidt vanilje.
Tilsæt de stiftpiskede hvider.
Hæld cremen over hele kirsebær.
Ingen marengs eller bagning hertil.

 
Hvid kokosvariation
Smelt 50 hvid chokolade med kokossmag og tilsæt det til flødeskummet.
Tilbered kirsebærrene uden smør med lidt citronsaft og 50 g melis.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Dessert  Is og sorbet  Frugt og bær  Tærter  Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her