Logo

Kalkunbrystgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkunbrystgryde 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 15 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Fryse-egnet. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Kalkungryde:
500 g kalkunbryst
30 g smør
1½ tsk rosa peberkorn i lage (evt. tørrede)
1 spsk friskhakket estragon (evt. 1 tsk tørret)
2 dl vand
250 g champignon
1½ dl piskefløde
salt og peber

 
Jævning:
1 spsk maizenamel
1/2 dl (piske)fløde
*
Sådan laves Kalkungryde:
1. Befri kalkunbrystet for eventuelt skind og skær kødet i mundrette stykker.

 
2. Smelt smørret gyldent i en gryde og brun kødet på alle sider.

 
3. Stød de rosa peberkorn i en morter og kom dem i gryden sammen med den tørrede estragon. Frisk estragon skal vente.
Lad retten småkoge under låg ca 10 min.

 
4. Skær imens rodskiven af champignonerne, skyl dem kort og koldt og tør dem.
Skær dem i skiver.

 
5. Kom champignon i gryden med fløden og lad retten snurre under låg ca 5 min.
Kom den friskhakkede estragon i.

 
6. Rør en jævning af maizenamel og fløde, og rør den i retten.
Smag til med salt og peber og lad retten snurre yderligere et par min.
Server løse ris og sæsonens grønsager til.

 
Tips: 38% cremefraiche kan erstatte jævningen, men så må retten kun koge ganske kort, ellers »fnugger« saucen. Mager cremefraiche bør slet ikke koge.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalkun

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.192 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her