 
 
   
Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkøles: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
   
# Ingredienser
til Rødvinsgelérand med flødeskum
¾ l halvsød rødvin 
1¼ dl usødet kirsebærsaft 
sukker (ca )
15 blade husblas 
2 stykker hel kanel 
Randform: ca 1½ l 
*
Sådan laves Rødvinsgelérand med flødeskum
1. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 8-10 min. 
 
2. Kom rødvin, saft, sukker og kanel i en gryde og giv det
et opkog under omrøring. 
Tag gryden fra varmen. 
 
3. Knug husblassen fri for vand og smelt den direkte i den
varme vinblanding. 
Rør, til husblassen er helt opløst. 
Stil gryden til afkøling, hurtigst i koldt vandbad. 
 
4. Tilsæt den stadig lune lage cognac eller curacao og
citronsaft og bland alt godt sammen. 
Fjern kanelstykkerne.
 
5. Hæld rødvinsblandingen i en skyllet randform og stil den
koldt, til den er helt stiv, ca 4 timer. 
 
Anretning:
6. Løsn forsigtigt geleen langs kanten med en kniv, dyp
eventuelt formen kort i varmt vand, hvis geleen ikke vil slippe. 
Vend randen ud på et fad og server desserten med flødeskum
til. 
 
Tips: Det ser flot ud og smager godt at pynte randen
med friske kirsebær, jordbær eller hindbær. Eller med halverede udstenede
druer.
I stedet for flødeskum kan randen serveres med Råcreme eller med Creme Chantilly. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------