 
 
   
Tilbehør. Arbejdstid: 5 min. Kogetid: 10-12 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer) 
   
# Ingredienser
til Grønærtepuré:
600 g bælgede grønærter (evt. frosne, optøede)
1 løg 
1 dl vand 
1 dl cremefraiche (38%) 
salt og peber 
*
Sådan laves Grønærtepuré:
1. Pil og hak løget fint. 
Kom det i en gryde sammen med vandet og kog det 2-3 min. 
Tilsæt ærterne og lad det koge yderligere 8-10 min., de skal
være godt møre. 
 
2. Passer ærterne gennem en sigte, eller blend dem i blender
ad et par gange. 
 
3. Kom puréen tilbage i gryden og rør cremefraiche i. 
Varm pureen op under omrøring. Smag til med salt og peber. 
Den må ikke stå og koge, så kan cremefraichen »fnugge«. 
 
Tips: Server grønærtepuré til alle retter med sprængt
eller kogt (svine)kød. 
Grønærtepuré er også et godt tilbehør til pasta- og
grønsagsretter. 
Cremefraiche kan helt udelades, og i stedet tilsættes lys
bouillon eller vand til passende konsistens. 
Rør evt. en klat smør i. Puréen kan også smages til med
revet muskatnød. 
 
Se flere
opskrifter med Ærter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------