Logo

Lammeskanke og rabarbertrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammeskanke og rabarbertrifli

 

Når du langtidssteger skankene, bliver kødet mørt og proppet med smag. Vi serverer artiskokker og tomater til. Desserten er en frisk trifli med rabarber og appelsin.

 
Lammeskanke med tomat og artiskok
Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 2 timer Fryse-egnet. 4 personer.  
 
# Ingredienser til Lammeskanke:
4 lammeskanke
lidt olie
500 g løg (i både)
4-5 laurbærblade
5-6 kviste rosmarin
2½ dl hvidvin + 2½ dl vand
salt og friskkværnet peber
 
Tomat-artiskok tilbehør:
6 tomater
lidt olie
200 g syltede artiskokker (drænet vægt)
1 spsk balsamico (eller rødvinseddike)
50 g hele mandler (ristede)
Tilbehør: bredbladet persille og evt. brød
*

 
Sådan laver du Lammeskanke:
Varm ovnen op til 225 °C.
Gnid lammeskankene med olie og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Læg dem i en bradepande og brun dem i ovnen i ca. 15 min.
Skru ned til 175 °C.
Sæt skankene med benene opad i bradepanden sammen med løg, laurbærblade og rosmarin.
Hæld hvidvin og vand ved og dæk med stanniol.
Sæt fadet i ovnen i ca. 1½ time.
 
Tilbehør: Skær tomaterne i terninger eller både og steg dem i en gryde med lidt olie i 5 min. ved god varme.
Krydr med eddike, salt og peber.
Tilsæt artiskokkerne, sluk for varmen, læg låg og lad tilbehøret varme igennem i 5 10 min.
Anret kødet med grønsager, drys med mandler og persille og server brød til.
 
Trifli med rabarber og appelsin
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 20 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer.  
 
# Ingredienser til Trifli med rabarber og appelsin:
250 g rabarber
50 g sukker
2 stk hel stjerneanis
3 appelsiner (i både)
12 makroner
150 g flødeost naturel
2-3 spsk flormelis
1 tsk fintrevet appelsinskal
1 dl piskefløde
*
 
Sådan laver du Trifli med rabarber og appelsin:
Rabarberkompot: Rens rabarberne og skær dem i 2 cm stykker.
Bland dem med sukker i et ovnfast fad og læg stjerneanis ved.
Dæk til med stanniol og bag ca. 20 min. ved 200 °C.
Køl rabarberne lidt af, fjern stjerneanis og bland med appelsinstykkerne.
Rør flødeosten lind med flormelis, appelsinskal og 1 spsk fløde.
Pisk resten af fløden til blødt skum og vend den i flødeostecremen.
Fordel makronerne i 4 portionsglas og læg rabarber-appelsinblandingen ovenpå.
Top op med cremen og server.
 
Lammeskanke og rabarbertrifli

    Se flere 2-retters menuer her 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.633 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her