 
 
   
Denne ret er, som dens navn antyder, en farvestrålende
blanding af otte grønsager, kogt i sort bønne- og sojasauce. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
2 spsk jordnøddeolie 
6 forårsløg, skivede 
3 fed hvidløg, pressede 
1 grøn peberfrugt, udkernet, skåret i tern 
1 rød peberfrugt, udkernet, skåret i tern 
1 frisk, rød chili, skivet 
2 spsk hakkede vandkastanjer 
1 courgette, hakket 
125 g østershatte 
3 spsk sort bønnesauce 
2 spsk risvin eller tør sherry 
4 spsk mørk sojasauce 
1 tsk farin 
2 spsk vand 
1 tsk sesamolie 
 
* Tilberedning
1. Varm jordnøddeolien i en forvarmet wok eller stor pande,
til den er næsten rygende. 
 
2. Dæmp varmen en smule, tilsæt forårsløg og hvidløg og
lynsteg i ca. 30 sekunder. 
 
3. Tilsæt rød og grøn peberfrugt, chili, vandkastanjer og
courgette og lynsteg i 2-3 min, eller til grønsagerne begynder at blive bløde. 
 
4. Tilsæt østershatte, sort bønnesauce, risvin eller sherry,
sojasauce, farin og vand og lynsteg i yderligere 4 min. 
 
5. Stænk sesamolie over og server straks. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 110. Sukker 3 g. Proteiner 4 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 7 g. Mættede fedtsyrer 1 g. 

 
 

 
Kokkens tip
Otte juveler eller otte skatte udgør en traditionel del af
de kinesiske nytårsfestligheder, som begynder i den sidste uge i det gamle år.
Køkkenguden, en vigtig skikkelse, sendes af sted for at aflægge rapport i
himlen og vender tilbage nytårsaften i rette tid til festen. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.