Logo

Broget grønsagspande

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Broget grønsagspande 

Et broget, delikat og kalorielet måltid med vitaminrige grønsager og herlige krydderurter. Kan det blive bedre? Det kan det vist ikke!

• Peberfrugt er rig på C-vitamin. Jo kortere kogetiden er, desto bedre bevares C-vitaminet.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
2 små eller 1 stor af hver af grøn, gul og rød peberfrugt
2 tomater
2 forårsløg
4 fed hvidløg
2 kviste af hver af frisk timian, rosmarin og oregano
4 spsk olie
2 spsk grønsagsbouillon
½-1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
4 æg

 
* Tilberedning
1. Del peberfrugterne, udkern dem og fjern sidevæggene.
Skyl dem godt og skær dem i ½ cm brede strimler.

 
2. Skold og flå tomaterne. Del dem i kvarte.
Skær stilkfæstet af.
Pil løg og hvidløg og tern begge dele fint.
Skyl krydderurterne og ryst dem tørre mod et stykke køkkenrulle.
Nip bladene af og hak dem fint.

 
3. Opvarm halvdelen af olien på en stor pande.
Steg løg og hvidløg gennemsigtige uden at det brunes.

 
4. Tilsæt urter, peberfrugt, tomater, resten af olien
og bouillonen. Krydr med salt og peber.
Lad det simre svagt ca. 10 min.

 
5. Lav 4 fordybninger i grønsagerne med bagsiden
af en ske.
Slå æggene ud, et ad gangen i en kop.
Pas på blommen ikke går itu.
Lad æggene glide ned i fordybningerne.

 
6. Drys med salt og peber.
Læg låg på, og lad æggene stivne, ca. 5 min.
Server straks.

 
Broget grønsagspande:
Pr. portion: Energi: Kcal 269 = kj 1129
Kulhydrat 10 g Protein 10 g Fedt 21 g (70%) Fibre 4 g

 
Tips:


Broget grønsagspande 

Sådan ser du om ægget er friskt:
Under skallen findes en luftblære som bliver større jo 
ældre ægget er.
Blæren vokser fordi skallen lader luften passere og 
fordi vandet i ægget fordamper.
Lægger du et helt friskt æg i et glas med vand, 
så synker det til bunds og bliver liggende der.


Et æg som er 2-3 uger gammelt står lidt skråt i vandet 
men bliver alligevel under overfladen.


Rejser ægget sig op eller flyder det på overfladen, 
så er ægget 5-6 uger gammelt og det bør ikke anvendes.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her