Logo

Pasta med muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pasta med muslinger 

 
Aftensmad Hovedret Forret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, blåmuslinger: ca 5 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Pasta med muslinger
2 kg friske blåmuslinger
Kogelage:
2½ dl hvidvin
2 skalotteløg
1 bdt persille
1 laurbærblad
4-5 peberkorn

 
Tomatsauce:
1 løg
2 fed hvidløg
750 g tomater
1 spsk olie
1 bdt persille
salt og peber
Endvidere: pasta
salt
*
Sådan laves Pasta med muslinger
Blåmuslinger:
1. Børst muslingerne med en stiv børste under rindende, koldt vand.
Kassér muslinger, der ikke lukker tæt, evt ved let slag mod køkkenbordet.
Se Blåmuslinger.

 
2. Pil og hak skalotteløgene.
Kom alle ingredienserne til lagen i en stor gryde og lad lagen koge et par min.

 
3. Hæld muslingerne i og damp dem for stærk varme under tætsluttende låg i ca 5 min.
Ryst gryden af og til, så varmen fordeles bedst muligt.

 
4. Tag muslingerne op med en hulske.
Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig.

 
5. Befri muslingerne for skaller og fjern strengen og den lille sorte kugle.
Si muslingesuppen gennem et fint klæde eller et tyndt lag pladevat i en sigte.

 
6. Sæt en gryde med rigeligt, letsaltet vand over til pastaen.

 
Tomatsauce:
7. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Skyl og hak persillen.
Skold og flå tomaterne. Fjern kernerne og hak tomatkødet.

 
8. Varm olien i en gryde og svits det hakkede løg og de hakkede hvidløgsfed kort.
Tilsæt tomatkød og persille, hæld ca af den siede muslingesuppe ved og smag saucen til med salt og peber.
Vend muslingerne i saucen og hold den varm.

 
Pasta:
9. Hæld pastaen i det kogende vand og kog den akkurat mør for god varme uden låg.
Smag på et stykke pasta, om det er tilpas kogt, ved at bide i det.
Det skal gøre en lille smule »modstand«, men må ikke have hård kerne.

 
10. Hæld straks pastaen i en sigte og lad den dryppe af et øjeblik.
Hæld pastaen i et halvdybt fad, hæld tomatmuslingerne over og server straks.

 
Tips: Al slags pasta kan bruges. Se også Fettuccine.
I Italien kaldes denne ret Spaghetti con le Vongole, og man bruger de små hjertemuslinger, de fleste af os kender fra stranden. De er dog ikke i almindelig handel herhjemme, og friske blåmuslinger er også særdeles egnede.
Det er en af de få pastaretter, der ikke serveres reven ost til.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pasta

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her