Logo

Kødrand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødrand 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Skal hvile: ½ time Kogetid: 50 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Kødrand
250 g hakket svinesmåkød
250 g hakket okse- eller kalvesmåkød
1 løg
3 spsk hvedemel
2½-3 dl mælk, gerne delvis fløde eller bouillon
2 æg
1 tsk salt samt peber
Randform: 1½ l
*
Sådan laves Kødrand
1. Bland det hakkede kød i en skål.
Pil og riv løget og bland det med kødet.
Rør melet i og tilsæt æggene et ad gangen.

 
2. Rør mælken, fløden eller bouillonen i lidt ad gangen.
Farsen skal være temmelig blød.
Krydr med salt og peber.
Lad farsen hvile ½ time tildækket i køleskab, så bliver den fastere.

 
3. Smør en randform med smør eller olie.
Kom farsen i og bank formen let mod bordet, så farsen fordeler sig.

 
4. Bring vand i kog i en gryde, der er så stor, at den kan rumme formen.
Læg en rist eller et stykke sammenkrøllet alufolie i bunden og stil formen herpå.
Vandet må kun gå halvt op ad formen.

 
5. Læg et stykke (smør)smurt pergamentpapir eller låg over formen, så dampen ikke drypper ned i randen, læg låg på gryden og sæt noget tungt ovenpå, fx en kedel vand, så dampen ikke slipper ud og vandet damper bort.
Lad kødranden koge ca 50 min.

 
6. Tag randformen op, løsn kødranden i kanten med en skarp kniv og vend den ud på et varmt fad.
Server straks med Blomkål, stuvet, Hvidkål, stuvet, Hvidkål, tomatdampet eller grønsager og smeltet smør til.

 
Tips: Kødranden kan koges i vandbad i ovnen.
Fyld bradepanden, så vandet står halvt op om formen og kog randen ¾-1 time ved 175 °C.
Farsen kan tilsættes lidt hakket skinke og friskhakket basilikum eller løvstikke.
Hviderne kan piskes stive og vendes i, så hæver kødranden og bliver lidt lettere.
Kødrand kan også serveres kold med fx Bønner, grønne, marinerede.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kødrand

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her