 
 
   
Lækkeri. Arbejdstid: ½ time. Afkøling: mindst 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 
   
# Ingredienser
til Nougat, blød
50 g hasselnøddekerner (1 dl) 
150 g flødechokolade 
100 g palmin 
75 g flormelis (ca 1½ dl) 
3 spsk tørmælk (skummetmælkspulver) 
1 spsk kakaopulver 
Endvidere:
olie til formen 
Form: ½ l eller små konfektforme 
*
Sådan laves Nougat, blød
1. Rist nødderne på en tør pande. 
Ryst panden godt, mens nødderne ristes, så den brune skal
løsner sig. 
Hæld eventuelt nødderne i et rent klæde og gnid den sidste
rest af skallerne af. 
Hak nødderne meget fint, gerne i blender. 
 
2. Smelt chokoladen sammen med palminen i en skål over varmt
vandbad (se Bain-marie). 
 
3. Sigt flormelis, tørmælk og kakaopulver sammen i en skål. 
Hæld den smeltede chokolade-palminmasse i under stadig
omrøring, brug gerne elpisker. 
Rør, til massen er glat og ensartet. Rør de hakkede nødder
i. 
 
4. Hæld nougaten i en smurt form og stil den køligt mindst 1
time, til den er stivnet, eller fordel den i små alufolie-konfektforme. 
 
Tips: Nougaten kan skæres i firkanter, når den er
helt stivnet, pakkes i cellofan og opbevares koldt. 
Hasselnødderne kan hakkes groft eller delvis tilsættes hele,
men giver så mindre nøddesmag.
Skummetmælkspulver fås hos materialisten. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Nougat
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------