Logo

Hindbærbiskuit

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hindbærbiskuit 

 
Dessert Lagkage Arbejdstid: 1 time Bagetid: 6-8 min. Afkøles: Til næste dag. Svær at lave. Høj pris.  
4-6 personer.

 
# Ingredienser til Hindbærbiskuit:
500 g friske hindbær
1 dl piskefløde

 
Biskuitbund:
4 æg
110 g sukker (3 1/3 dl)
110 g hvedemel (knap 2 dl)

 
Sukkerlage:
1,25 dl vand
150 g sukker (knap 1 3/4 dl)

 
Pynt:
100 g friske hindbær
frisk citronmelisse
flormelis
Springform: 20 cm
*
Sådan laves Hindbærbiskuit:
Biskuitbund:
1. Pisk æg og sukker sammen i en skål.
Sæt skålen over et varmt vandbad og pisk i æggemassen, til den begynder at tykne.

 
2. Tag skålen fra det varme vandbad og sæt den i koldt vandbad.
Pisk, til massen er afkølet. Vend hvedemelet i.

 
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Lav en firkantet form af bagepapir, 30x40 cm og med en 4 cm høj kant.
Brug clips til hjørnerne.

 
4. Hæld dejen heri og bag den i en varm ovn i ca 8 min., til den er let gylden. Vend den ud på en rist og lad den køle af.

 
Fyld:
5. Gå bærrene efter, men skyl dem kun, hvis det er nødvendigt.
Skyllede bær skal dryppe godt af i en sigte.

 
Sukkerlage:
6. Kog en lage af vand og sukker og lad den koge ind for ret svag varme uden låg, til der er godt ½ dl tilbage.

 
7. Passer halvdelen af hindbærrene gennem en sigte, og bland hindbærpuréen i den kogende sukkerlage.
Rør rundt og lad det blive koldt.

 
8. Pisk fløden stiv og bland den med den kolde hindbærpuré.
Vend forsigtigt de hele bær i massen.

 
9. Skær biskuitbunden ud i to bunde så de passer i springformen.

 
10. Læg den ene bund i springformen og anbring de tiloversblevne biskuitbundstykker langs springformens sider.

 
11. Fordel hindbærmoussen i formen og læg den anden biskuitbund over.
Pres nænsomt og bestemt og dæk med papir.
Lad kagen stå svalt til næste dag.
Står den i køleskab, skal den ud ½ time før den skal spises.

 
12. Tag biskuiten ud af formen.
Drys med sigtet flormelis og pynt med friske hindbær og citronmelisseblade.

 
Tips: Lidt Hindbærpurésauce kan lægges ved eller ledsage.
Men også puré af andre røde bær vil klæde.

Cremefraiche eller Creme Chantilly er også udmærket til.
 

INFO: biskuit substantiv, fælleskøn. uofficiel, men meget almindelig stavemåde: biscuit.
Biskuit / kiks er et lille, tørt og sprødt stykke bagværk af groft eller fint mel. De kan spises uden pålæg – eller med ost, smør og en delikatesse som kaviar. Udover almindelige kiks findes der mange forskellige slags, fx chokoladekiks og fuldkornskiks. Biskuit er ingrediens i flere kager som kiksekage og ostekage.

 
Se flere opskrifter med Hindbær

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.917 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her